Șor schimbă locația protestului care va avea loc duminică, 9 octombrie 2022

Protestul național de duminică, 9 octombrie, va avea loc la Președinție, și nu în Piața Marii Adunări Naționale, așa cum a fost planificat inițial. Anunțul a fost făcut, joi seara, de către liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a explicat că autoritățile municipiului Chișinău nu permit desfășurarea manifestației în PMAN, din cauza pregătirilor pentru Hramul orașului.

„Respectăm decizia autorităților municipale și sperăm că se vor ține de cuvânt, iar următorul nostru protest va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale”, a menționat Ilan Șor, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a condamnat vehement intențiile guvernării de a închide magazinele sociale, în care produsele alimentare sunt vândute la prețuri mult mai accesibile față de alte magazine, iar pâinea costă un leu.

„Este un proiect pe care l-am început acum șapte ani, pentru oameni, pentru cetățenii Republicii Moldova. Acest proiect le permitea oamenilor să economisească, indirect, niște bani. Aceeași bunicuță, în loc să cheltuiască 100 de lei în magazin, cheltuia 90 sau 85 și îi rămâneau 15 lei în buzunar. Pe acești nemernici de la guvernare îi deranjează când se întâmplă ceva bun pentru cetățean. Eu am asigurat ca pâinea pentru oameni să coste un leu, iar autoritățile ce au făcut? Au trimis fiscul, pentru a închide magazinele”, a relatat Ilan Șor.

În opinia lui, demnitarii PAS au acces la guvernare nu din dorința de a face bine țării și poporului, ci pentru a avea un CV mai bogat, iar când va veni timpul, vor fugi din Republica Moldova și își vor găsi un loc de muncă în companii internaționale.

„Nu vă faceți griji de Sandu, Gavrilița, Spînu și Recean. Ei au zeci de milioane de lei în conturi peste hotare, au locuințe și mașini luxoase și vor pleca peste hotare. Prieteni, alegerile parlamentare anticipate sunt scopul acțiunii noastre de protest și șansa noastră de a salva țara de la dezastru. Dacă nu vă pasă, puteți să tolerați această guvernare, iar dacă doriți cu adevărat o schimbare, veniți să protestați, duminică. Veniți să ne luăm țara înapoi!”, a subliniat Ilan Șor.

Următorul protest de amploare este programat pentru 9 octombrie, ora 15:00, în fața Președinției.

Total
0
Shares
Total
0
Share