Alte știri

Soția președintelui Ucrainei, testată pozitiv cu COVID-19, a fost spitalizată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Soţia preşedintelui ucrainean, Olena Zelenska, a fost spitalizată după ce a contractat noul coronavirus, dar starea ei este stabilă, a comunicat marţi preşedinţia de la Kiev, potrivit căreia rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi copiilor cuplului au fost negative, transmite Reuters.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, a anunţat vineri pe Facebook că a fost testată pozitiv la noul coronavirus, precizând că testele restului familiei au ieşit negative.

Preşedintele Zelenski şi-a anulat ulterior toate întâlnirile şi vizitele.

‘Diagnosticul actual al Olenei Zelenska este COVID-19 – pneumonie polisegmentară bilaterală de severitate moderată. Ea nu necesită aport de oxigen. Starea sa este stabilă’, se precizează în comunicatul preşedinţiei.

Olena Zelenska se află în izolare şi sub supraveghere medicală, adaugă sursa citată.

Ucraina a înregistrat în ultimele zile o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice. Guvernul dă vina pe neglijarea regulilor de prevenţie de către populaţie, scrie presa română.

‘Noi toţi am confundat măsurile de relaxare a carantinei cu eliminarea completă a tuturor restricţiilor’, a afirmat marţi ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, într-un briefing de presă televizat.

Însuşi preşedintele Zelenski a fost criticat pentru faptul că, de multe ori, nu a purtat mască în apariţiile publice.

La începutul lunii, Zelenski şi mai mulţi membri ai echipei sale au fost surprinşi şi fotografiaţi la o cafea în interiorul unui restaurant din vestul ţării, deşi guvernul nu autorizase decât deschiderea teraselor.

În urma scandalului declanşat pe reţelele sociale, poliţia a declarat că i-a amendat pe preşedinte şi pe însoţitorii săi.

În total, Ucraina a raportat până acum 32.476 de cazuri de COVID-19, dintre care 912 decese.

Citește și: Țara în care cel puțin patru oameni au devenit miliardari după ce a crescut cererea la mănușile de cauciuc

loading...

Comments are closed.