Politic

Sovietul Suprem de la Tirapsol intenționează să adopte legea bugetului pentru 2018 în regim de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sovietul Suprem (Parlamentul) Transnistriei intenţionează să accelereze procedura de examinare a proiectului de lege privind bugetul republican pentru anul 2018, să depăşească cele trei lecturi până la 19 decembrie, pentru ca statul să intre în noul an cu un buget semnat de preşedinte şi intrat în vigoare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta i-a comunicat preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, președintele SS, Alexandr Şcerba, care l-a informat că proiectul aprobat de guvern a fost deja trimis în SS şi acum sunt examinate inițiativele comisiilor parlamentare, care vor fi formalizate sub formă de amendamente.

El a menţionat că deputaţii „au remarci la întocmirea programelor de stat în ceea ce privește direcționarea lor – completarea cu obiecte și articole reale”.

Potrivit proiectului, veniturile bugetului republican sunt preconizate la 1,597 mlrd. ruble. ($103 mil.), fiind cu 0,6% mai mult decât indicii planificaţi pentru 2017. În același timp, veniturile fiscale vor scădea cu 46,6 mil. ruble (4,9%), până la 905,9 mil. ruble.

Cheltuielile sunt prevăzute în limitele a 3,088 mlrd. ruble. ($199,2 mil.), dintre care 72% vor fi pentru articolele protejate social. Cele mai multe cheltuieli vor fi pentru domeniul sănătății – 513 mil. ruble, asigurări sociale – 468,6 mil. ruble, precum și pentru „activitatea organelor de drept şi securitatea statului” – 417,7 mil. ruble. „Apărarea de stat” va costa 195,7 mil. ruble, fiind de aproape șapte ori mai mult decât cheltuielile planificate pentru alte domenii importante din Transnistria, cum ar fi agricultura sau transportul, infrastructura rutieră, comunicațiile și informatica.

Deficitul bugetar va fi de 48,3%. Acesta va fi acoperit, ca de obicei, din contul banilor pentru gaz (colectați din plățile populației pentru gaze, în loc să le trimită pe conturile „Gazpromului” – „I.”). Totodată, autoritățile de la Tiraspol mizează pe asistența financiară acordată de Rusia.

 

 

loading...

Comments are closed.