Externe

SpaceX va trimite primii turişti în spaţiu la finalul lui 2021. Omul de afaceri care a cumpărat toate locurile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primii turiști vor ajunge în spațiu spre sfârșitul anului 2021, cu o navetă Space X. Cel care și-a adjudecat toate locurile este omul de afaceri Jared Isaacman, care a donat trei dintre ele.

Compania lui Elon Musk, SpaceX, va lansa prima sa misiune de turism spaţial în al patrulea trimestru al anului 2021, a anunţat luni într-un comunicat compania aerospaţială, potrivit AFP și Agerpres.

Misiunea, denumită Inspiration4, va fi realizată cu ajutorul rachetei reutilizabile Falcon 9 a SpaceX. Aceasta va fi lansată în spaţiu de la complexul 39A din cadrul Centrului Spaţial Kennedy din Florida.

Potrivit companiei, misiunea va dura câteva zile, iar turiştii spaţiali vor călători pe orbita Pământului, înconjurând planeta la fiecare 90 de minute.

La bordul misiunii se va afla Jared Isaacman, în vârstă de 37 de ani, fondatorul şi directorul executiv al companiei Shift4 Payments.

Jared Isaacman va dona cele trei locuri de lângă el de la bordul capsulei Dragon „persoanelor din rândul publicului larg, ale căror nume vor fi anunţate în următoarele săptămâni″, se precizează în comunicatul SpaceX.

„O călătorie istorică ne aşteaptă în spaţiu şi sper că această misiune evidenţiază cât de departe ne pot duce inspiraţia şi realizările extraordinare pe care aceasta le aduce aici pe Pământ″, a spus Isaacman.

Înscrierile se fac pe site-ul web Inspiration4.com unde doritorii pot aplica pentru unul dintre aceste locuri.

Două locuri sunt disponibile la categoriile ″generozităţii″⁣, printr-o donaţie în beneficiul spitalului american de pediatrie St. Jude Children’s Research Hospital, respectiv ″⁣prosperităţii″⁣, prin împărtăşirea istoricului personal în domeniul antreprenorial.

Competiţia se adresează persoanelor din Statele Unite cu vârsta peste 18 ani.

Potrivit space. com, spitalul de pediatrie va oferi un loc unui angajat al său, care a fost ales, dar al cărui nume nu a fost încă dezvăluit. Isaacman a dezvăluit luni că este vorba despre o femeie. ″Ştiu că abia aşteaptă lansarea, la fel ca şi mine″⁣, a spus el.

Cele patru persoane de la bord ″vor beneficia de instruire pentru astronauţi comerciali, oferită de SpaceX″⁣.

După misiune, capsula va intra în atmosferă şi va ameriza în largul coastei Floridei.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.