Alte știri

Spania a depășit pragul de 40.000 de decese din cauza Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spania a depășit, miercuri, 40.000 de decese din cauza coronavirusului, conform bilanțului oficial furnizat de autoritățile spaniole, relatează Agerpres.

Doar miercuri au fost înregistrate 311 noi decese, fapt ce a adus totalul la 40.105 de morți de la începutul pandemiei. În Europa, și Franța a atins acest prag în urmă cu o săptămână. Regatul Unit l-a atins, tot miercuri, pe cel de 50.000 de morţi.

Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese. Totuşi, autorităţile estimează că epidemia a intrat într-o fază de „stabilizare netă”.

„Sunt mai multe zile de când incidenţa cumulată pe 14 zile s-a stabilizat” în jurul a 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a explicat marţi Fernando Simon, directorul centrului de urgenţă sanitară al Ministerului Sănătăţii. Este vorba despre o tendinţă observată de la începutul lui noiembrie, după ce a trecut „vârful de transmisie” de la sfârşitul lui octombrie, „efect” al restricţiilor introduse în Spania, potrivit lui.

În 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID. Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent. Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.

loading...

Comments are closed.