Spania, prima echipă calificată în semifinalele EURO 2020, după ce a eliminat Elveția la loviturile de departajare

Selecţionata de fotbal a Spaniei s-a calificat în semifinalele EURO 2020, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 3-1 la loviturile de departajare, vineri seara, la Sankt Petersburg, într-un meci în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (1-0, 1-1). Elvețienii au jucat în 10 oameni din minutul 77. 

Elveția și Spania au ridicat vineri seara cortina sferturilor de finală la EURO 2020, pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, potrivit Mediafax.

Spania a deschis scorul devreme, cu noroc, Denis Zakaria marcând în propria poartă, în minutul 8 (0-1). A fost al 10-lea autogol al acestei ediții a EURO 2020.

Ibericii au dominat teritorial în continuare, întreaga primă repriză, având o posesie zdrobitoare, ce a trecut chiar de 75 la sută în primele 30 de minute.

Cu toate acestea, Spania a avut o singură ocazie cu adevărat periculoasă la poarta lui Yann Sommer, care a respins in extremis lovitura de cap a lui Cesar Azpilicueta, din minutul 25.

Elvețienii revin de la vestiare deciși să egaleze și ratează două ocazii mari, prin Rodriguez și Zuber, șutul celui din urmă fiind respins spectaculos de portarul Unai Simon.

În minutul 69, Xherdan Shaqiri profită de o greșeală a defensivei spaniole și egalează din apropierea porții (1-1).

Elvețienii, în 10 din minutul 77

Elvețienii rămân în 10 oameni în minutul 77, când Remo Freuler are o intervenție neglijentă și primește cartonaș roșu, confirmat și de sistemul VAR.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, Elveția rezistă ofensivei iberice, care nu-și mai procură nici o ocazie periculoasă, și partida ajunge în prelungiri.

Spaniolii, deciși să profite de superioritatea numerică se aruncă în ofensivă și Gerard Moreno bifează un prim șut periculos, mingea trecând foarte aproape de bara porții lui Sommer.

Același Gerard Moreno ratează o șansă incredibilă de a se desprinde, acesta ratând din poziție de unu la unu, Sommer opunându-se din nou cu un reflex de efect.

Portarul elvețian își salvează încă o dată echipa, respingând în corner, cu o robinsonadă spectaculoasă, șutul plasat al lui Mikel Oyarzabal.

Elveția rezistă fără să primească gol în prima repriză de prelungiri, după ce a rămas în teren fără numele importante.

„Furia Roja” s-a instalat în jumătatea elvețienilor, în a doua repriză de prelungiri, dominând categoric, dar nereușind să treacă de defensiva ermetică condusă excelent de Ricardo Rodriguez.

Rând pe rând, Marcos Llorente, Dani Olmo sau Sergio Busquets, au irosit ocazia de a tranșa calificarea, din situații favorabile, opriți de fie de zidul defensiv al elvețienilor, fie de Sommer, care a avut 10 intervenții de-a lungul meciului.

După alte 30 de minute, rezultatul a rămas egal și s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.

5 lovituri de departajare ratate

Busquets a deschis balul cu un șut în bară, ratând a șasea lovitură de pedeapsă consecutivă a Spaniei.

După câte o execuție reușită de fiecare parte, Spania a revenit în joc după ce Unai Simmon a apărat în fața lui Fabian Schar (1-1).

Sommer repetă performanța lui Unai Simon, apărând în fața lui Rodri.

În replica, tânărul portar spaniol respinge a doua lovitură consecutivă, menținând Spania în joc.

Spaniolii marchează următoara execuție, în timp ce elvețienii ratează și a treia lovitură, Ruben Vargas șutând peste poartă.

Lovitura decisivă i-a aparținut lui Mikel Oyarzabal, care l-a învins pe Sommer și a trimis Spania în semifinală, unde va întâlni câștigătoarea partidei dintre Belgia și Italia.

Total
0
Shares
Total
0
Share