Externe

Spania trimite armata pentru a stinge incendiile din Andaluzia, mii de oameni fug din calea focului. Pompier: Nu am mai văzut așa ceva

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sute de soldați au fost trimiși în Andaluzia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții care au dus la evacuarea a mii de oameni, scrie Euronews.

Cel puțin 260 de soldați ai unui batalion de intervenție de urgență au fost trimiși pentru a interveni în cinci localități din Malaga, în sud-estul Spaniei.

În ultimele cinci zile, flăcările au distrus aproape 7.000 de hectare de pădure și au dus la evacuarea a aproximativ 2.500 de persoane. Este vorba despre localnici, dar și despre turiști din Estepona.

„Vorbim despre un incendiu puternic, cu o putere neobișnuită în comparație cu cele pe care le-am mai văzut”, a declarat Alejandro Garcia, reprezentant al pompierilor.

Sosirea soldaților este binevenită, spun pompierii, dar unii dintre ei se tem că flăcările sunt scăpate de sub control și că nu sunt totuși suficiente echipaje care să intervină.

Un pompier în vârstă de 44 de ani a murit joi în timp ce participa la o acțiune de stingere a incendiilor.

Potrivit pompierilor spanioli, acțiunea este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu voluntar, întrucât flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp.

La sfârșitul lunii august, incendiile sălbatice au devastat 74.260 de hectare în Spania, peste media ultimilor 10 ani.

Incendii devastatoare au mai afectat în această vară Grecia, Italia, Turcia și Algeria, izbucnirea lor fiind legată schimbările climatice.

loading...

Comments are closed.