Alte știri

Speluncă de droguri, deconspirată de polițiști. Un chișinăuian riscă șase ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au intrat în posesia unei informații operative, deconspirând activitatea ilicită a unui bărbat, ce se ocupa cu organizarea și întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor pe teritoriul mun. Chișinău. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 39 de ani, locuitor a capitalei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către polițiști pe data de 20 iulie curent, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția .

Deasemenea au fost efectuate percheziții la domiciliul suspectului și în subsol, unde polițiștii au depistat mai multe seringi, pachețele de tip zip-lock cu praf de culoare alba asemănătoare drogului de tip ,, PVP” și ,, Metadon”, cântar electric și aparate artizanale destinate consumului de droguri.

Pachețelele au fost ridicate, sigilate și îndreptate la CTC-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizei chimice. Valoarea drogurilor ridicate a fost estimată la suma de 10 000 lei.

Bănuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore iar conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până 6 ani conform articolelor Codului Penal al RM ,,Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare” și ,,Organizarea ori întreţinerea speluncilor pentru consumul drogurilor sau etnobotanicelor”.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate .

loading...

Comments are closed.