Spînu: Nu m-aș mira ca domnul Ceban să vrea ca Moldova să rămână în întuneric

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, după ce Ion Ceban a anunțat că troleibuzele din capitală s-ar putea opri din cauza crizei energetice:

Toate troleibuzele trebuie să meargă în continuare în Chișinău. Economiile de electricitate ale municipiului nu trebuie făcute din contul spitalelor, școlilor și al unor condiții normale de transport pentru locuitori. Existe multiple metode de a reduce consumul de energie electrică în oraș care să nu afecteze dramatic viața cetățenilor.

Din păcate, orice chișinăuian poate vedea strălucirea de lumini, beculețe de Crăciun și alte instalații care ard fără noimă pe străzile Chișinăului. Îl rog pe domnul Ion Ceban să acționeze rațional, ca un primar responsabil și nu ca un politician egoist care profită de nenorocirea oamenilor pentru a-și face capital politic.

Nu m-aș mira ca domnul Ceban să vrea ca Moldova să rămână în întuneric, doar ca să-și poată împlini poftele politice. Scopul lui este identic cu cel al Grupării Hoție și Război conduse de Șor, Cavcaliuc, Platon și alți fugari – ca oamenii să o ducă cât mai greu și în țara noastră să fie haos. În contextul în care fiecare familie face ce poate acasă pentru a economisi, un primar care consumă în exces, cu intenția de a arunca apoi vina pe alții, arată lipsă de respect și cinism față de cetățeni.

Săptămâna trecută am avut o discuție cu primari din localitățile Republicii Moldova, unde am vorbit despre faptul că suntem într-o situație mai grea din cauza războiului, dar și a faptului că Gazprom a redus livrările de gaz. Primarii înțeleg cât este de important să acționăm ca o țară unită și că economisirea nu este acum în beneficiul unui partid, ci este pentru toți moldovenii. Regret că domnul primar Ion Ceban nu a venit la ședința organizată de minister pe 20 octombrie. Poate ar fi văzut exemple bune la ceilalți primari care acționează în interesul locuitorilor. Ar fi aflat că toată țara economisește și că doar așa, îndeplinindu-ne fiecare datoria de cetățean, putem ajuta toată Moldova să treacă de greutăți.

Total
0
Shares
Total
0
Share