Spînu spune că o corporație a Băncii Mondiale va efectua un studiu la Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău a fost gazda unui eveniment în domeniul aviației – Conferința Internațională – „Aviation–Event 2024 RMO”, cu genericul „Perspective și provocări ale Aviației Republicii Moldova în parcursul său spre Uniunea Europeană”.

BREAKING NEWS // Un SRL va prelua administrarea Aeroportului Internațional Chișinău: ”Decizia a fost luată!”

Ministrul Andrei Spînu a ținut un discurs de deschidere a evenimentului prin care le-a urat bun-venit participanților și i-a îndemnat să se bucure de acest eveniment unic pentru Republica Moldova prin care aceștia au ocazia să cunoască industria aviației din țara noastră, dar și oamenii ai căror ospitalitate este renumită în întreaga lume.

„Sper că acest eveniment să devină o tradiție pentru sectorul aviației. Moldova este cunoscută ca o țară mică cu o inimă mare, asta pot spune și despre Aeroportul Internațional Chișinău – este un aeroport mic cu un potențial mare”.

”După ce a revenit în gestiunea statului, aeroportul a înregistrat mai multe progrese în reabilitarea infrastructurii: a fost restaurată pista principală, au fost achiziționate noi echipamente pentru întreținerea acesteia, iar în viitorul apropiat va fi construită o parcare cu 260 de locuri și se va lucra la modernizarea rețelei de alimentare cu energie electrică.

O noutate în cadrul conferinței a fost anunțul ministrului Spînu despre elaborarea studiului de fezabilitate, cu sprijinul Corporației Internaționale Financiare (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale, pentru construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău. În urma unei analize preliminare, ministrul susține că acesta va avea o capacitate de a primi peste 5 milioane de pasageri anual. Finalizarea studiului de fezabilitate este preconizată pentru finele anului curent.

Referitor la viitorul sectorului aviatic al Republicii Moldova, Andrei Spînu a accentuat că acesta este unul la început de cale, fapt care constituie un avantaj: „Scopul nostru este să modernizăm infrastructura, să lansăm rute directe la preț accesibil pentru cetățenii noștri de acasă dar și din diasporă, dar și să aliniem legislația națională la cea europeană”.

Conferința Aviation Event a adunat împreună profesioniști la nivel internațional, lideri mondiali ai industriei aviației, experți, jurnaliști din toate colțurile lumii, directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa”, este comunicatul ministerului de resort.

Total
0
Shares
Total
0
Share