Spionarea femeilor în toaletele publice, un fenomen care ia amploare

Femeile din Coreea de Sud cer intervenția autorităților pentru a stopa un fenomen sexual în creștere: voaierismul cu camere video ascunse în toatele publice.

În capitala Seul, poliția caută camere ascunse în toaletele publice și în cabinele de probă din magazinele de haine, transmite The Guardian, citat de digi24.

Fenomenul are o detentă epidemică. Între 2012 și 2016, peste 26.000 de astfel de cazuri au fost raportate în dosarele poliției, însă autoritățile menționează că numărul ar fi mult mai mare.

Una dintre măsurile adoptate împotriva scoptofiliei: toate telefoanele mobile comercializate în Coreea de Sud nu mai pot folosi un mod anonim de utilizare, ci trebuie să emită un semnal sonor puternic în momentul în care lentila camerei video este acționată.

Numai că, deocamdată, vigilența autorităților nu pare a ține pasul cu ingeniozitatea demnă de gadget-urile lui James Bond pe care „adepții” acestor „plăceri obscure” le folosesc, notează cotidianul britanic: camere video minuscule montate în pixuri, ceasuri și chiar pantofi.

Evident, există și latura comercială a fenomenului: multe dintre înregistrările cu camera ascunsă ajung apoi contracost pe diverse site-uri de pornografie.

70.000 de femei au ieșit pe străzile din Seul luna trecută, cerând printr-un protest autorităților să găsească o metodă de a pune capăt acestui flagel.

În prezent, guvernul sud-coreean trimite patrule care verifică lunar toaletele publice (peste 20.000 sunt controlate în fiecare lună) și cabinele de probă, informează agenția de știri Yonhap. Însă un nou plan va impune controlarea zilnică a acestor locuri vulnerabile în fața voaierismului.

În Marea Britanie, realizarea de fotografii sub fustele femeilor, în secret, va deveni infracţiune ce poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share