Social

Spitalul Clinic Municipal nr. 1 de astăzi poartă numele lui „Gheorghe Paladi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia de atribuire a nume lui „Gheorghe Paladi” Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală. Modificarea denumirii instituției medicale a fost posibilă după aprobarea de către CMC a unei decizii în acest sens. Gheorghe Paladi este un renumit medic ginecolog-obstetrician, profesor, doctor habilitat în științe medicale, academician, Cavaler al Ordinului Republicii. 

Edilul capitalei a apreciat inițiativa de redenumire a instituției medicale în cinstea profesorului Paladi, care activează de peste 70 de ani în cadrul SCM nr. 1 și rămâne fidel profesiei la venerabila vârstă de 91 de ani. Pe parcursul anilor, doctorul s-a manifestat drept un profesionist de excepție, atât pe segmentul de cercetare, cât și pe cel didactic.

„Stimate domnule profesor Paladi! Sunteți una din personalitățile de renume care fac istorie în domeniul medicinii. Am onoarea să Vă înmânez placheta oficială de atribuire a numelui Dumneavoastră acestui Spital. Vă doresc sănătate, deoarece de starea de bine a medicilor depinde sănătatea tuturor. Să vă bucurați în continuare de aprecierea și respectul comunității medicale și al pacienților. Mă închin în fața tuturor!”, a menționat primarul capitalei.

În context, Ion Ceban a adresat felicitări colectivului instituției în ajunul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului. „Felicitări și recunoștință tuturor cadrelor medicale. Exercitați o muncă enormă, îndeosebi în perioada curentă, marcată de pandemia prin coronavirus. Este o perioadă foarte complicată, dar vom reuși să facem față”, a remarcat edilul.

Academicianul Gheorghe Paladi este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din republică, făcând parte din „promoția de aur” a USMF „Nicolae Testemițanu”. Dumnealui îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut. Grație calităților manageriale, Gheorghe Paladi a exercitat onest funcția de președinte al Societății Medicilor Obstetricieni și Ginecologi.

A activat peste 30 ani în calitate de specialist principal la Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. În calitate de medic a primit zeci de mii de nașteri și a efectuat mii de intervenții chirurgicale.

Distinsul doctor și-a consacrat întreaga sa viață activității în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 și, totodată, sistemului național de sănătate și sferei ocrotirii mamei și copilului.

loading...

Comments are closed.