Actual

Spitalul regional Bălți va fi construit pe un teren agricol din raionul Rîșcani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Parlamentul urmează să examineze un proiect de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a cinci hectare din suprafața terenului din extravilanul satului Corlăteni, raionul Rîșcani, aflat în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, în vederea construirii pe acest teren a Spitalului Regional Bălți. Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de modificare a anexei Legii pentru aprobarea Listei unităților a căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Dreptul de administrare asupra terenului cu suprafața de cinci hectare se propune a fi transmis de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății și urmează a fi examinat de deputați în cadrul ședinței plenare a legislativului.

loading...

Comments are closed.