Alte știri

Stafful lui Igor Dodon a sesizat organele de drept cu privire la acţiunile deputaţilor PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul socialist Vlad Batrîncea, care este și șeful staff-ului electoral al candidatului independent la prezidențiale, Igor Dodon, susţine că a sesizat organele de drept cu privire la acţiunile deputaţilor PAS. Vlad Batrîncea afirmă că, în data de 11 noiembrie, deputații PAS, însoţiţi de un grup de cetăţeni, au dat buzna într-o tipografie şi au făcut „un show de prost gust” cu scopul de a bloca activitate concurentului electoral, transmite IPN.

„Acel lucru s-a făcut cu scopul de a porni isterie în societate, de a crea subiecte false şi de a bloca activitatea staffului electoral al candidatului Igor Dodon. De a bloca activitatea noastră, a agitatorilor din teritoriu, care zilele acestea au fost intimidaţi, ofensaţi, agresaţi la corturi. Inclusiv, am constat că mai multe corturi au fost deteriorate de către provocatori”, a spus Vlad Batrîncea la un briefing de presă.

Deputatul califică acest comportament ca fiind unul vulgar şi susţine că este un act de huliganism pentru care este prevăzută răspundere penală.

Vlad Batrîncea a prezentat contractul dintre staff şi tipografia în cauză, care, spune el, a fost transmis la poliţie şi CEC. Contractul este unul de lungă durată, semnat cu tipografia privată, care la rândul ei are un „sub-contract” cu cea de stat, „Universul”. Potrivit lui Batrîncea, tot la acea tipografie se tipăresc şi ziarele Maiei Sandu. Totodată, deputatul socialist comunică că va fi efectuată o analiză a materialelor tipărite pentru a dovedi acest lucru.

PAS scrie pe pagina de Facebook că „în doar 2 microbuze au fost identificate 200.000 de ziare, cu peste 150.000 mai mult decât a prezentat la CEC stafful lui Igor Dodon.

În continuare, se numără ziarele din al 3-lea microbuz. Mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate se află acum la Inspectoratul de Poliție și participă la procesul de numărare a ziarelor de agitație în favoarea candidatului Igor Dodon găsite ieri în microbuzul de lângă editura Universul”.

loading...

Comments are closed.