Actual

Stare de alertă în Cimișlia: Grădinițele și piețile se închid, transportul public, sistat, iar școlile trec în regim online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din data de 10 octombrie raionul Cimișlia va fi plasa sub cod roșu din cauza numărului mare de infectări cu virusul Covid-19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Situații Excepționale a raionului Cimișlia.

Astfel, autoritățile locale au decis că din data de 10 octombrie până pe 24 octombrie 2020 în raion, se sistează activitatea grădinițelor, iar școlile trec la studiile online. Piețele se închid pentru două săptămâni. Timp de 14 zile transportul public va fi sistat pe tot teritoriul raionului Cimișlia.

Totodată, se sistează și orice activitate comercială, cu excepția magazinelor alimentare Linela, Econom, Basarabia și Ghigheia din oraşul Cimișlia, precum și a stațiilor de alimentare cu combustibil, punctele de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto.

Vor activa și magazinele de materiale de construcții cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Întrunirile în spații închise sunt interzise, iar în aer liber cu cel mult 50 persoane cu respectarea distanței sociale.

În raionul Cimișlia, până la data de 7 octombrie 2020, sunt înregistrate 524 de cazuri COVID-19, inclusiv 278 – în orașul Cimișlia, 59 – satul Gura Galbenei, 26 – satul Mihailovca, 20 – satul Selemet şi alte localități.

Situația în raionul Cimișlia este alarmantă privind răspândirea COVID-19. Spitalul Raional Cimișlia, a avut inițial pentru secția COVID: 20 de paturi. Acum o lună, au mărit numărul de paturi până la 30, la moment sunt 45 de paturi pentru secția COVID-19, iar numărul de pacienți s-a ridicat la 49 de persoane.

Sursa: jurnal.md

loading...

Comments are closed.