Alte știri

Starea de urgență, decretată în Nashville. La locul exploziei au fost găsite rămășițe umane

Pinterest LinkedIn Tumblr

A fost decretată starea de urgență în orașul american Nashville, după explozia intenționată de vineri. Peste 40 de clădiri au fost afectate de suflul deflagrației, în momentul în care o rulotă a fost aruncată în aer. În această dimineață, poliția a anunțat că a găsit la fața locului resturi umane.

Explozia s-a produs în apropierea sediului companiei AT&T din Nashville. Martorii spun că înainte de bubuitura care i-a speriat îngrozitor s-ar fi auzit și mai multe focuri de armă.

John Drake, ofițer de poliție: „În această dimineață (vineri, n.red.), în jurul orei 5:30, ofițerii au răspuns unui apel care raporta că s-au tras focuri de armă în centrul orașului. În timpul cercetărilor ofițerii au găsit o furgonetă din care se auzea o înregistrare care avertiza că o potențială bombă va fi detonată în 15 minute. După ce au auzit asta, ofițerii au decis să evacueze clădirile din apropiere așa că au început să bată la uși, să facă anunțuri de evacuare, și să transmită prin sistemul de urgență astfel încât toată lumea să fie în siguranță. La scurt timp după asta, furgoneta a explodat.”

De altfel, mesajul de avertizare care se auzea din furgonetă apare și pe înregistrarea camerei de supraveghere care a surprins momentul deflagrației.

– Dacă auziți acest mesaj, evacuați zona imediat!

Explozia a fost atât de puternică încât a fost confundată de martori cu debutul unui cutremur.Potrivit poliției, mai multe clădiri au structura de rezistență afectată de explozie, și tot ce era în preajmă a suferit distrugeri masive. Zona în care a avut loc explozia este în continuare închisă iar echipe ale poliției ajutate de experți FBI continuă cercetările.

loading...

Comments are closed.