Oficial

Starea persoanelor din Republica Moldova, infectate cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Starea persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus este stabilă. O persoană rămâne internată la Spitalul Clinic Republican și alte două la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”.  

La moment, sunt înregistrate 22 cazuri suspecte la infecția COVID-19. Este vorba despre 14 adulți internați la SCBI “Toma Ciorbă”, și 8 persoane ( 2 adulți și 6 copii) la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.  Toate probele au fost prelevate, rezultatele cărora vor fi prezentate  pe parcursul zilei.

De asemenea, au fost identificate persoanele care au avut contact direct cu cele încă 2 persoane infectate cu COVID-19. Aceștia urmează a fi monitorizați la domiciliu în regim de izolare, 14 zile.

Viorica Dumbrăveanu a  făcut apel către populație să se abțină de la călătorii peste hotare și să evite spațiile aglomerate, iar persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, să completeze fișele epidemiologice cu date personale corecte și istoricul călătoriei, să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și la primele simptome de boală, precum tuse sau febră, să apeleze 112.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aduce sincere mulțumiri posturilor de televiziune, radio și companiilor private care au manifestat solidaritate și difuzează spoturile video/audio, cu privire la măsurile de prevenire privind infecția prin Coronavirus de tip nou, pentru infomarea cetățenilor Republicii Moldova.

Citește și: Date sistematizate privind situația Covid-19 la situația din dimineața zilei de 11 martie 2020

loading...

Comments are closed.