Actual

START AUDIERI pentru primii trei candidați la funcția de membru în CSM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) anunță despre desfășurarea primei runde de audieri publice ale candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), care va avea loc pe vineri, 7 octombrie 2022, începând cu ora 10:00.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit legii, audierile au loc în ședință publică, care se înregistrează prin mijloace audio și video, iar înregistrările vor fi plasate pe pagina web a Comisiei www.vetting.md, în 24 de ore.

Astfel, persoanele fizice și reprezentanții mass-media pot participa la audieri prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei. Date fiind aspectele logistice aferente organizării evenimentului, vă rugăm să vă înregistrați participarea până joi, 6 octombrie 2022, ora 14:00, la adresa de e-mail press@vettingmd.com

Din motive de sănătate publică, admiterea reprezentanților mass-media și publicului la audieri va fi limitată la 20 de persoane, iar lista participanților va fi stabilită în funcție de succesiunea notificărilor primite de Secretariat și luând în considerare interesul public.

audierile publice referitoare la integritatea financiară și etică a primilor trei candidați la funcția de membru în CSM, din cei 24 rămași, după cum urmează:

1) Livia Mitrofan: ora 10:00;
2) Maria Frunze: ora 12:00;
3) Ioana Chironeț: ora 15:00.

Dacă la un moment dat informațiile prezentate în cadrul audierilor vor atinge interese ce țin de ordinea publică, viața privată sau moralitate, Comisia Pre-Vetting este în măsură să decidă ca audierile sau o parte din ele să se desfășoare în ședință închisă.

Pentru a nu perturba procesul intervievării candidaților audiați, reprezentanții mass-media, societății civile și publicul larg, prezenți la eveniment, vor fi rugați să păstreze liniștea pe întreaga durată a audierilor;

Filmarea audierilor, transmisiunea live din sala de audieri, precum și fotografierea pe durata ședințelor nu este permisă. Secretariatul Comisiei va oferi reprezentanților mass-media interesați fotografii ale membrilor Comisiei și candidaților.

Din motive de sănătate publică, purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul aflării în sala de audieri.

loading...

Comments are closed.