Actual

Startul sărbătorilor de iarnă în capitală se va da tradițional la 1 decembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Startul sărbătorilor de iarnă în capitală se va da tradițional la 1 decembrie, cu inaugurarea Pomului de Crăciun din centrul orașului. Amenajarea acestuia a și început, în scuarul Catedralei Mitropolitane, în spatele Arcului de Triumf. Tot acolo va fi amenajat și Orășelul de Crăciun. Ceremonia de inaugurare va începe la ora 17.15, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, primarul general Ion Ceban, a declarat că în acest an s-a pus accentul pe amenajarea spațiilor în Chișinău. Vor fi suplinite elementele decorative. În sectoare, mai multe spații vor fi amenajate cu brazi și decorațiuni de iarnă. Aleile și scuarurile vor îmbrăca straie de sărbătoare. Străzile principale, la fel, vor fi împodobite.

„Cert e că unii oameni au obosit de situația pandemică. Acuș sunt doi ani de zile și, în acest context, nu vrem ca sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou, ca atmosfera sărbătorilor de iarnă să lipsească din viața noastră”, a spus primarul.

Primăria permite și îndeamnă toți agenții economici să-și decoreze spațiile de pe lângă localurile și clădirile pe care le dețin. Pe teritoriul Chișinăului au fost identificate mai multe spații unde vor fi amplasate târgurile de Crăciun. Și în acest an vor fi mai multe troleibuze împodobite, va porni Caravana de Crăciun. Va fi decorat bulevardul Ștefan cel Mare, scuarul Catedralei Mitropolitane spre strada pietonală, cu continuitate pe toată aleea Grigore Vieru, până la strada Albișoara.

Luminițele decorative vor fi conectate treptat, nu toate pe 1 decembrie. Pe parcursul lunii decembrie, vor fi organizate mai multe evenimente tematice și, în funcție de acestea, va fi conectat iluminatul de sărbătoare. În PMAN sau în scuarul Catedralei, Primăria și-a propus să amplaseze un carusel cu toți protagoniștii poveștilor. Poate va fi și un patinoar.

În noaptea dintre ani programul distractiv se va desfășura la Teleradio Moldova. Accesul în PMAN nu va fi restricționat, dar nu va fi organizat un program distractiv.

Toate responsabilitățile financiare sunt pe preturi și direcții, fiecare va veni cu contribuția în acest sens. Primarul mai spune că Guvernul a refuzat să participe la sărbătoare,sau să contribuie cu ceva.

Programul detaliat al acțiunilor și manifestărilor cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă 2021 este publicat pe pagina web a Primăriei.

loading...

Comments are closed.