Statele din zona Schengen reintroduc controalele la frontiere. Nouă țări redeschid punctele de trecere

Din cauza valului masiv de alerte cu bombă pe teritoriului Uniunii Europene, se reactivează controlului și punctele de trecere a frontierei în statele membre ale zonei Schengen. Nouă state deja au anunțat că vor aplica măsura, scrie Digi24.ro

Este vorba despre Italia, Austria, Germania, Norvegia, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Suedia și Franța. Autoritățile invocă îmbunătățirea securității interne, în contextul posibilelor amenințări teroriste.

Italia restabilește controalele la frontiera cu Slovenia de pe 21 octombrie. „Suspendarea Tratatului Schengen privind libera circulație în Europa a devenit necesară (…) și îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru”, a anunțat premierul italian Giorgia Meloni pe rețelele de socializare, menționând că autoritățile din UE și din Slovenia au fost informate.

Austria a introdus de miercuri, de la miezul nopții, controale la frontiera cu Cehia. Astfel Viena susține că încearcă să descurajeze traficul de migranți. La începutul lui octombrie, țara a reactivat controalele la frontiera cu Slovacia, Cehia și Polonia.

Germania a introdus controale „staționare” la frontiera cu Polonia, Cehia și Elveția, fiind una dintre țările preferate de refugiații din Siria și Afganistan.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share