Externe

Statele Unite felicită Moldova că a ajuns la un acord la nivel de personal cu FMI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite felicită Moldova că a ajuns la un acord la nivel de personal cu FMI în contextul celei de-a treia evaluări.

„Încurajăm autoritățile din Moldova să continue să facă progrese și să-și îndeplinească angajamentele față de FMI, permițând debursarea următoarei tranșe de finanțare. Statele Unite sprijină reformele în sectorul ecnomic și cel financiar, pe care Moldova le efectuează în cadrul programului cu FMI. Aceste reforme vor îmbunătăți oportunitățile economice pentru toți cetățenii Moldovei”, a comunicat azi Ambasada SUA la Chișinău.

Premierul Pavel Filip a spus ieri că  rezultatele celei de-a treia misiuni de evaluare a Fondului Monetar Internațional în Moldova sunt îmbucurătoare.

„Am ajuns la un acord cu experții delegației condusă de Ben Kelmanson, iar raportul misiunii va fi analizat de Consiliul Director al FMI, cel mai probabil în luna mai. În urma finalizării evaluării, Republica Moldova va beneficia suplimentar de 34,9 milioane de dolari. Pe lângă partea financiară, concluziile de azi sunt un semnal puternic și pentru partenerii de dezvoltare, dar mai ales o confirmare că suntem pe drumul cel bun”, a spus Pavel Filip.

loading...

Comments are closed.