Stația de epurare a apelor uzate din Soroca va fi construită la Vasilcău, a decis Guvernul

Vasilcău, Soroca

În municipiul Soroca va fi construită o stație de epurare a apelor uzate. În acest sens, în urma examinării mai multor locații, Executivul a aprobat schimbul unui teren din fondul silvic – proprietate publică, din administrarea Ministerului Mediului/Agenției „Moldsilva”, aflat în gestiunea Î.S. „Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca”, amplasat în extravilanul satului Vasilcău, raionul Soroca, cu un teren din intravilanul municipiului Soroca.

Terenul selectat reprezintă o zonă stâncoasă și are o bonitate scăzută. Din acest motiv, a fost evaluat ca fiind singurul acceptabil din punct de vedere al impactului asupra mediului și al celui social pentru stabilirea locației stației de epurare din Soroca, construcția căreia face parte din Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație Moldova”.

„Proiectul de construcție a stației de epurare are o importanță majoră, inclusiv transfrontalieră, fiind mereu subiect al discuțiilor comune cu reprezentanții autorităților publice centrale ale Ucrainei, inclusiv în Comisia nistreană moldo-ucraineană”, a menționat ministrul mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, ministra Mediului.

Total
0
Shares
Total
0
Share