Alte știri

Stația de tratare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri este gata în proporție de 90%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrările de construcție a stației de tratare a levigatului produs din deșeuri menajere solide, stocate la poligonul municipal din comuna Țînțăreni, au fost realizate în proporție de 90%.

În prezent, au loc lucrări de construcție a căilor de acces spre stație, a încăperilor pentru personalul tehnic, dar și amenajarea zonei unde se află aceasta, prin amplasarea pavajului și îngrădirea zonei. Totodată, serviciile de profil urmează a instala în viitorul apropiat mai multe cisterne de inox, dar și alte detalii tehnice pentru buna funcționare a obiectivului.

Costul proiectului este de circa 30 de mil. de lei, dintre care 11,8 mil.lei reprezintă echipamentul de tratare a levigatului. Punerea în funcțiune a noii stații de tratare a levigatului este planificată pentru luna noiembrie curent.

Stația va avea o capacitate de 150m³/zi și va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului (se vor obține deșeuri solide și apă tehnică).

Citește și: CMC a votat aprobarea contractului de împrumut între Î.M. „Autosalubritate” și BERD pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”

loading...

Comments are closed.