Economic

Statistica arată că tot mai mulţi moldoveni achită produsele și serviciile cu cardul bancar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tot mai mulţi moldoveni preferă să achite cumpărăturile sau serviciile cu ajutorul cardului bancar. Plăţile efectuate în Republica Moldova, prin intermediul cardurilor emise de băncile locale, s-au majorat în primul trimestru al anului 2019 cu aproape 50 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele Băncii Naţionale a Moldovei arată că o pondere record privind utilizarea cardurilor bancare – 16,8 la sută din totalul tranzacţiilor. Pentru al nouălea an consecutiv, plăţile cu instrumentele electronice cresc puternic, cu mult peste media piaţei internationale.
 
Ceatețenii au achitat, cu ajutorul cardului bancar, bunuri si servicii în valoare totală de 2,35 de miliarde de lei, faţă de 61 de milioane de lei în 2009. Astfel, fiecarea a doua operaţiune cu cardul desfasurata în Republica Moldova este o plată fără numerar.
 
Creşterea impresionantă a folosirii instrumentelor de plată electronică se datorează dezvoltării infrastructurii. Peste 18 mii de terminale au fost instalate în reţelele de magazine, benzinării şi alte unităţi de prestare a serviciilor.
loading...

Comments are closed.