STATISTICĂ // În luna septembrie, în plenul Parlamentului au fost votate 34 de acte normative

Pe parcursul lunii septembrie, Parlamentul s-a convocat în două ședințe plenare, iar deputații au votat 34 de acte normative. Totodată, în perioada august-septembrie 2023, 60 de acte normative au intrat în procedură legislativă.

Potrivit datelor statistice, 16 inițiative legislative au fost votate în prima lectură, iar patru dintre ele au scopul de a armoniza legislația națională cu cea a Uniunii Europene. De asemenea, au fost adoptate 18 acte normative – nouă legi și nouă hotărâri.

Așadar, deputații au votat, în prima lectură, modificări legislative care au scopul de a facilita dezvoltarea proiectelor de infrastructură cu impact transfrontalier, precum și inițiativa legislativă care prevede că produsele electrocasnice vor fi însoțite de etichete energetice. De asemenea, Parlamentul a denunțat trei acorduri încheiate pe platforma CSI și a armonizat mai multe legi cu legislația Uniunii Europene, printre care Legea apelor sau legislația națională privind achizițiile publice în domeniul achizițiilor sectoriale.

Total
0
Shares
Total
0
Share