Actualitate

Statul și-ar putea asuma cheltuielile pentru protezare și reabilitarea pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statul și-ar putea asuma cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală și protetică a pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie indiferent de etiologie. Cheltuielile ar urma să fie acoperite din bugetul Asigurărilor obligatorii de asistentă medicală gestionat de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, înaintat cu titlul de inițiativă legislativă de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dan Perciun, membru al Comisiei.

Autorul menționează că actualmente CNAM acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli cancerigene, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienți care necesită a fi sprijiniți din partea statului.

Conform datelor statistice prezentate în nota informativă a proiectului, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost (2900 lei per caz).

Proiectul urmează a fi aprobat în ședința plenară a Parlamentului.

loading...

Comments are closed.