Ștefan Gligor propune alianței PSRM-ACUM să LICHIDEZE Procuratura Anticorupție, PCCOCS și CNA

Ștefan Gligor, În 2016 diaspora nu s-a mobilizat pentru Maia Sandu, Nu a fost meritul ei, pas da pldm acum, alegeri moldova 2019, 24 februarie, 
 

Ștefan Gligor, un expert apropiat blocului ACUM, a venit cu un apel pe facebook către alianța PSRM-ACUM, ca să se mobilizeze pentru a curăța sistemul judecătoresc și prezintă și soluții rapide în acest sens.

„Aveți o șansă unicală, dragi parlamentari. Dacă o veți rata ascultând povești despre strategii, veți plăti scump, dar cel mai grav e că vor plăti oamenii”, afirmă expertul.

Sunt circa 150 de ofițeri de urmărire penală, în mare parte din cadrul CNA, 150 de procurori în mare parte din Procuratura Anticorupție și PCCOCS și circa 100 de judecători în toate instanțele, dar majoritar în Curțile de Apel și CSJ care au deservit regimul lui Plahotniuc și de facto l-au făcut posibil.

Nu e nevoie de cheltuit bani pe strategii și experți, acești oameni trebuie identificați și eliminați din sistem.

Cel mai simplu și rapid e să faci acest lucru prin:

1. Lichidarea Procuraturii Anticorupție, PCCOCS și CNA.

2. Crearea unui corp de ofițeri de urmărire penală și procurori

Cât privește curățirea sistemului judecătoresc, se intervine legislativ pentru a revoca toți membrii CSM cu excepția celor din oficiu. Se organizează alegeri veritabile noi în CSM în vizorul societății civile și jurnaliștilor de investigație. Se constituie noua componență a CSM, care revitalizează organele sale interne. Se acordă o autonomie și competențe lărgite Inspecției Judiciare și se purcede la controale frontale și eliminarea judecatărilor din sistem.

Dacă se va considera că calea cu CSM este prea complicată, Parlamentul să intervină mai dur și să dispună reatestarea tuturor judecătorilor din sistem de către un organ ad hoc asistat internațional.

Aveți o șansă unicală, dragi parlamentari, dacă o veți rata ascultând povești despre strategii veți plăti scump, dar cel mai grav e că vor plăti oamenii.

Voi, membrii actualului Parlament, aveți acest mandat, sper că înțelegeți ce aveți de făcut.

Veți rata șansa asta și veți fi detestați de oameni nu ani – decenii.

M-am săturat de discuții și filosofii interminabile, voi scrie un scurt concept de reformă a justiției pe care îl voi face public.”, se spune în mesajul lui Gligor.

Total
0
Shares
Total
0
Share