Politic

Ștefan Secăreanu critică apelul lui Andrei Spînu: Ați înțeles, bă, „voi”? Închideți tăt, nah!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ștefan Secăreanu, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, critică apelul lui Andrei Spînu cu privire la economisirea resurselor energetice. Fostul ales al porului se arată deranjat și de limbajul folosit de către șeful de la Infrastructură.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

”Ministrul Infrastructurii Andrei Spînu a venit cu un apel repetat către toți cetățenii:

„Dragi cetățeni, astăzi vin cu o rugăminte foarte mare la voi – să ne străduim să economisim energia electrică în următoarea perioadă, mai ales între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 și 23:00…

Până când Ucraina își restabilește sistemul energetic, trebuie să economisim, mai ales în orele de vârf”!

Ați înțeles, bă, „voi”?

Mai ales între 18:00 și 23:00, închideți și scoateți tot din priză, inclusiv televizoarele și mai ales dacă-l vedeți cumva, în acest interval de timp, pe ministrul Andrei Spânu că vă vorbește de la Moldova 1, TV8, TVR Moldova, Vocea Basarabiei etc.

Închideți tăt, nah!

Mai ales dacă iresponsabilul și needucatul ministru Andrei Spânu vi se adresează la gradul zero de politețe, adică, cu pronumele propriu-zis „voi”, și nu la gradul maxim de politețe, adică, cu pronumele personal de politețe „Dumneavoastră”.

Cu această ocazie, ar fi bine să-i amintim ministrului Andrei Spânu că, în privința politeții, limba română cunoaște 3 grade de politețe:

  • politețe zero ‒ exprimată prin formele pronumelui personal propriu-zis (tu, el/ea, voi, ei/ele);
  • politețe minimă ‒ prin atragerea formelor de plural ale pronumelor personale (dumneata, mata, matale, dânsul/dânsa);
  • politețe maximă ‒ exprimată prin pronume personal de politețe (Dumneavoastră, dumnealui/dumneaei, dumnealor)”, a scris Secăreanu pe pagina sa de pe Facebook.
loading...

Comments are closed.