Alte știri

Ștefan Ţîbuleac, numit fără concurs în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Monitorul Oficial de vineri, 25 iunie, a publicat decretul șefului statului privind numirea lui Ștefan Țîbuleac în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Domnul Ștefan Țîbuleac se numește în funcția de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 14 iunie 2021”, indică documentul semnat de Maia Sandu.

În aceeași ediție a Monitorului Oficial este publicat şi decretul, conform căruia, lui Ștefan Ţîbuleac „i se conferă, din data numirii în funcție, gradul de calificare al funcționarului public – consilier de stat de clasa a III-a”.

Ștefan Țîbuleac a studiat la Institutul de Relații Internaționale din Moldova și deține o diplomă de la Panteon University of Political Sciences.

Este de menționat că noul șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate a fost numit fără concurs public, iar acesta nici nu a participat la concursul organizat de Președinție în luna mai curent.

Potrivit documentelor oficiale, în etapa finală de selectare a noului șef al Serviciului CSS au fost admiși candidații Melnic Violeta, Tvicenco Alexandr, Grădinaru Oleg , Coropat Oleg și Petic Gheorghe, dar nimeni nu a câștigat concursul.

”Candidaţii care au fost admişi pentru participare la concursul de suplinire a funcţiei publice de șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate sunt invitaţi pentru susţinerea probei scrise pe 20 mai 2021, ora 14:00, în sediul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, mun.Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt 154, sala de ședințe”, anunța președinția.

În ziua concursului, Gheorghe Petic a fost exclus. Acesta spunea că excluderea sa i-a lăsat un gust amar.

”În conformitate cu Regulamentul cu privire la ocuparea funcţiei publice vacante prin concurs, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 201/2009, Comisia de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere și de execuție din cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova anunță că, în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate, niciun candidat nu a promovat proba scrisă”, a anunțat președinția prin intermediul unei note.

ULTIMA ORĂ // Gheorghe Petic a fost exclus din concursul organizat de Președinția Maiei Sandu

loading...

Comments are closed.