Social

Știai ca dinții albi nu sunt cei mai sănătoși? 5 mituri despre corpul uman

Pinterest LinkedIn Tumblr

Corpul nostru este o enciclopedie, iar mare parte dintre informatiile pe care le ascunde sunt adevarate surprize pentru unii dintre noi. Perfecte.md ne invita sa spulberam sau sa confirmam cateva dintre miturile vechi de cand lumea!

1. Guma de mestecat se digera in ani – Fals!

E drept ca asta a fost una dintre temerile copilariei noastre: sa nu cumva sainghitim guma de mestecat, fara sa stim, concret, raul pe care-l poate provoca aceasta actiune. Ok, nu este de dorit sa seintample asta, dar credinta populara cum ca guma va ramanein stomacul tau aniintregi este gresita. Vei reusi sa o eliminiin mai putin de o saptamana. Ceea ce face guma de mestecat elastica este un cauciuc sintetic care,intr-adevar, nu este digerabil, dar poate sa alunece prinintestin. O problema ar fi daca aceeasi persoana aringhiti mai multe bucati de guma de mestecatintr-o perioada scurta de timp, ceea ce ar duce la fomarea unei bucati prea mari pentru a putea trece prin stomac.

2. N-ar trebui sa trezesti un somnambul – Adevarat si Fals!

Desi credinta popularaincearca sa ne convinga ca a face acest lucruinseamna a atenta la viata acelei persoane, nu este cazul. trezirea unui somnambul nu-l raneste atat de grav pe cat se credea: nu este pericol de atac de cord, accident cerebral sau tulburare psihotica. Cercetatorii sustin ca trezirea unui somnambul nuil va vatama, dar este posibil sa fie un moment neplacut pentru el, deoarece acesta se afla, atunci,in cel mai profund stadiu al somnului. trezind violent din somn o persoana aflatain acest stadiu, o poate face pe aceasta saintreintr-o stare de confuzie si agitatie. Dar cum aceiasi somnambuli au tendinta de a se rani singuri, este bine saintervii si saii ajuti sa seintoarcain pat, directionandu-i usor, fara saii trezesti.

3. Alcoolul te ajuta sa dormi bine – Fals!

Cati oameni nu sunt de parere ca un paharelinainte de a merge la culcare te ajuta sa adormi mai repede? Poate ca asa este, dar cercetatorii sustin ca nu este vorba despre un somn de calitate. E drept ca alcoolul te relaxeaza si te ajuta sa adormi, dar problemele aparin momentulin care acesta este metabolizatin organism,iar asta duce la o trezire nedorita. Multi specialisti sustin ca persoanele care consuma alcoolinainte de culcare vor avea parte de un somnintreruptin a doua parte a noptii.iar apelarea la alcool pentru a combateinsomnia nu este benefica. Dimpotriva,inrautateste problema.

4. Dintii albi sunt mai sanatosi – Fals!

Chiar daca reclamele la pasta de dintiiti dau deinteles asta, cel mai alb zambet nu este si cel mai sanatos. Din punct de vedere estetic,iti doresti, evident, sa ai o dantura cat mai deschisa la culoare,insa dintii sanatosi sunt cei naturi,iar astainseamna ca sunt cu cateva nuante maiinchisi decat cel mai pur alb. Cum albirea dintilor prin tratamente stomatologice clasice poate afecta smaltul dintilor si poate duce la o sensibilitate dentara, potiinlocui asta cu o alimentatie corecta si un periaj ca la carte. Fumatul, abuzul de cafea si de ceai negru, dar si de bauturi precum cola sunt factori care dau danturii o culoareinestetica.

5. Este Ok sa mai sari peste un dus – Adevarat!

Nuincurajamigiena precara, dar asta spune stiinta. Daca nu exagerezi cu baile, parul tau se va folosi de uleiul secretat pentru a proteja sanatatea firului,iar pielea nu se va mai usca atat de mult.inlaturand uleiurile naturale de la suprafata pielii,ii vei afecta elasticitatea,incurajand ridarea ei.in plus, veiinlatura si bacteriile bune care „locuiesc“ la nivelul pielii si care ajutain lupta cu cele daunatoare sanatatii. O solutie ar putea fi dusurile rapide, folosirea unei temperaturi moderate a apei si a unei cantitatiinfime de sampon si gel de dus.

loading...

Comments are closed.