STISC avertizează despre tentative de utilizare a imaginii instituției în scopuri de propagandă și dezinformare

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) atenționează asupra identificării unor tentative de distribuire pe rețelele de socializare a unor informații false, ce au conținut și caracter conspiraționist de orientare extremistă, denigratoare, de către persoane care se prezintă a fi angajați ai STISC. Persoanele în cauză nu sunt angajați ai instituției, dar utilizează logoul STISC, pentru a distribui mesaje/comentarii false pe rețele sociale.

În acest context, Vă informăm că aceste mesaje false sunt publicate și distribuite intenționat cu scopul de a induce în eroare opinia publică și a cauza prejudiciu de imagine Instituției Publice STISC.

Astfel, în cazul identificării unor postări, distribuiri de materiale similare, cu imaginea STISC, vă rugăm să verificați suplimentar și să raportați conținutul ce promovează materiale propagandistice la adresa de e-mail: incidents@stisc.gov.md și stisc@stisc.gov.md sau direct pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, STISC reiterează că, este o instituție publică apolitică și nu încurajează în nici un fel propaganda, instigarea la ură și discriminarea de orice tip și vă recomandăm să verificați de fiecare dată sursa informației.

Total
0
Shares
Total
0
Share