Politic

STOP FALS! Moldova nu are planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Recent, în spațiul public de pe ambele maluri ale Nistrului, au apărut acuzații nefondate precum că Republica Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. Biroul Politici de Reintegrare vine cu precizări pe marginea acestor insinuări.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, conducerea țării a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului. Aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru. Dimpotrivă, Chișinăul a fost și rămâne deschis pentru un dialog substanțial, ce ar duce la soluționarea definitivă și durabilă a dosarului transnistrean. Președintele, Prim-ministrul și Viceprim-ministrul pentru reintegrare au subliniat în repetate rânduri angajamentul ferm al țării noastre pentru o soluționare pașnică, negociată a acestui conflict.

Distorsionarea acestor mesaje, răspândirea unor insinuări despre planuri militare ale Chișinăului, pune în pericol interesele primordiale ale securității Republicii Moldova și stabilitatea într-un mediu regional volatil.

loading...

Comments are closed.