Alte știri

STOP FALS! România nu a introdus vize pentru moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

România nu a impus vize cetățenilor Republicii Moldova, iar singura schimbare care a intervenit la frontiera moldo-română este cea condiționată de pandemie. O spune senatorul român Viorel Badea, după ce în spațiul public au apărut informații legate de obligativitatea deținerii vizei pentru cetățenii Republicii Moldova la traversarea frontierei cu România. Senatorul român califică informațiile drept un fals lansat în scopuri electorale, notează IPN.

„La frontieră nu s-a schimbat nimic, singura schimbare este cea dictată de pandemie. Când vorbim de vize ne referim la cele de lungă ședere, este vorba de cei care lucrează în România, au contracte de muncă, aceștia pot intra în România pe baza contractului de munca și pe baza vizei de lungă ședere. Cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașaportului biometric, pot intra în România dacă se încadrează în excepțiile prevăzute de lege”, a spus Viorel Badea în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit politicianului, promovarea ideii introducerii vizelor de către România este una cu tentă electorală și are menirea de știrbi din imaginea României în fața cetățenilor Republicii Moldova.

„Este un sacrilegiu să te folosești de asemenea teze. Să încerci să-i întorci pe cetățenii Republicii Moldova împotriva statului român, încercând să-ți crești procentele electorale. Se încearcă să se inducă ideea că România pune piedici și introduce vize. Nu s-a băgat niciun fel de viză, din 2014 regimul liberat de vize cu Uniunea Europeană a rămas neatins ”, a mai spus Viorel Badea.

În prezent, cetățenii Republicii Moldova care dețin pașapoarte biometrice pot intra pe teritoriul României dacă fac parte din lista de excepții prevăzute de legislație. Este vorba despre membrii de familie ai cetățenilor români, membrii de familie ai altor state comunitare, persoanele care posedă viza de lungă ședere, personalul misiunilor diplomatice, persoane aflate în tranzit, persoane aflate la studii.

Amintim că acest fals a fost lansat de către Vlad Bilețchi, liderul formal al AUR.

loading...

Comments are closed.