Social

Stop Fals! ULIM nu se vinde! Universitatea își continuă activitatea în strictă conformitate cu prevederile Codului Educației

Pinterest LinkedIn Tumblr

Universitatea Liberă Internațională din Moldova a venit prin intermediul unui comunicat de presă cu o reacție de răspuns la zvonurile apărute astăzi în presă prin care o bancă comercială ar scoate la vânzare clădirile ce aparțin ULIM-ului. Instituția de învățământ respinge cu vehemență informațiile apărute în mass-media cu privire la un atac asupra acesteia.

Relațiile dintre Universitate și BC Moldindconbank sunt relații strict comerciale, ULIM fiind clientul băncii, ulterior informațiile sunt confidențiale. Informația publicată are scop de denigrare și este ruptă din context pentru a putea fi interpretată, se spune în comunicatul publicat de instituția de învățământ.

ULIM își desfășoară activitatea în strictă conformitate cu prevederile Codului Educației al Republicii Moldova și a legislației aferente asupra domeniului învățământului superior atât în procesul de admitere pentru anul de studii 2018-2019 cât și în procesul didactic al anului academic în curs.

Administrația ULIM a solicitat explicații de la BC Moldindconbank referitor la eroarea produsă, respectiv există asigurări că eroarea admisă și anunțurile plasate incorect pe siturile de comercializare a imobililor vor fi șterse și situația va fi remediată în cel mai scurt timp.

Acest fapt nu afectează sub nici o formă procesul didactic, salariile sunt achitate la timp, ultimul fiind achitat la data de 25 octombrie.

În comunicat se spune că informațiile false ar putea fi lansate de către niște foști angajați ai ULIM-ului, a căror nume nu este făcut public. Administrația universității însă oferă garanții că integritatea acesteia nu are de suferit, iar ULIM rămâne a fi cea mai mare și importantă instituție privată de învățământ din țară. Totodată, senatul universității spune că aceste intenții tendențioase ale foștilor angajați nu vor afecta planurile și strategiile de dezvoltare pentru educarea noilor generații în nici un fel.

Conducerea instituției amintește că nu este primul atac asupra imaginii acesteia, iar senatul este conștient că nici ultimul nu este. Din acest motiv, administrația este disponibilă mereu să ofere orice informație suplimentară cu referire la cele expuse mai sus. Prioritar pentru ULIM este procesul de învățământ, studentul și cadrul didactic ceea ce demonstrează încă o dată locul și rolul important al ULIM în spațiul academic autohton.

loading...

Comments are closed.