#StopFals! Igor Boțan: Guvernul Filip a închis peste 700 de instituții de învățământ

igor botan, reforma educatiei, maia sandu, monica babuc
 

Directorul Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), Igor Boțan, a oferit un interviu publicat azi pe portalul europalibera.org. În cadrul dialogului cu Vasile Botnaru, el a vorbit inclusiv despre situația sistemulului de învățământ din Republica Moldova. Astfel Boțan a făcut declarații false manipulând cu cifrele.

Iată ce a declarat el: “Dacă ne referim, de exemplu, la activitatea Ministerului Educației, ne amintim cu toții că, în efortul perfecționist, dl Vlad Plahotniuc la 17 octombrie a dat ordin ca să fie introdus un moratoriu la închiderea școlilor, deși statisticile arată că, în perioada guvernării lui Pavel Filip, au fost închise peste 700 de instituții de învățământ”.

În realitate, cifrele oficiale ne arată că afirmațiile lui Igor Boțan sunt incorecte. Numărul total al instituţiilor de învăţământ secundar general supuse optimizării în perioada 2016-2017 este de 135 (inclusiv: 48 şcoli închise, 87 şcoli reorganizate), și nu 700 așa cum a declarat analistul politic în interviu.

Totodată că între anii 2012-2015, când Maia Sandu se afla în fruntea Ministerului a Educației (în Guvernul Filat, apoi Leancă), în Republica Moldova au fost închise 107 școli, lucru despre care Igor Boțan nu a pomenit nimic.

Menționăm că în perioada noiembrie 2017- ianuarie 2018 nu a fost închisă nici o instituţie de învăţământ secundar general.

Total
0
Shares
Total
0
Share