Politic

StopFals: Investigație MINCINOASĂ marca Rise Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat (PD) ar urma să fie extins cu aproximativ trei ari. Pentru acest teren, pe care anterior Fundația „Edelweiss”, patronată de Vlad Plahotniuc, a amenajat un teren de joacă, municipalitatea ar urma să încaseze peste un milion de lei, se arată într-un material publicat de RISE Moldova. Democrații dezmint această informație.

Jurnaliștii de la Rise Moldova fac referire la o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018. Decizia CMC prevede că între Primăria Chișinău și Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preț de 1.029.000 de lei, scrie Ziarul Național.

„Afirmațiile apărute în mass-media sub formularea că „democrații și-ar extinde teritoriul” sunt manipulatoare și mincinoase. PD nu a achiziționat acel teren despre care se vorbește și nici nu are în plan vreo extindere a activității sale în zona menționată. Informațiile și legăturile făcute cu PD sunt false și au strict rolul de a manipula și dezinforma opinia publica. Este o știre care se încadrează în categoria Fake News”, a declarat purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, pentru Ziarul NAȚIONAL..

Și Serghei Orlov, administratorul Constar Invest SRL, firmă care deține sediul PD, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că nimeni nu intenționează să schimbe destinația terenului pe care este amenajat terenul de joacă pentru copii.

Terenul respectiv va rămâne așa cum este în prezent, cu locul de joacă aflat acolo. Nu se planifică niciun fel de schimbare a destinației acelui teren. Dimpotrivă, va rămâne zonă verde și se preconizează asigurarea căilor de acces necesare. E vorba de asigurarea securității antiincendiare la toate clădirile de oficii din zonă, dar și a locuințelor”, a precizat Orlov.

loading...

Comments are closed.