Social

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Strada Ion Creangă, sectorul Buiucani va fi reabilitată. Potrivit Primăriei Chișinău, a fost încheiat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), care prevede și reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

Proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că municipalitatea nu va putea iniția reparația capitală a străzii fără a moderniza rețelele inginerești, care în proporție de 90% sunt în stare degradată. „Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum”, a precizat Ion Ceban.

E de menționat că prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

Citește și: Șase grădinițe din capitală vor fi reabilitate în cadrul proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din Chișinău”

loading...

Comments are closed.