Social

Studiu: Alcoolul – secretul unei relații de lungă durată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cuplurile care beau împreună, rămân împreună. Și sunt mult mai fericite decât cuplurile în care partenerii nu obișnuiesc să bea împreună. Cel puțin asta este concluzia oamenilor de știință.

Cercetatorii au analizat, timp de 10 ani, comportamentul indivizilor în materie de consum de alcool precum și nivelul de satisfacție al acestora în relațiile lor de cuplu. La studiu au participat 600 de cupluri, care au fost monitorizate de la căsătorie încolo.

Rezultatul cercetării a arătat că partenerii de cuplu, în vârstă de peste 50 de ani, care obișnuiesc să consume alcool împreună, au avut căsătorii mai bune și mai fericite, față de cei care nu împărtăsesc acest obicei. Iar dacă unul din parteneri a decis să nu mai bea, în timp ce cealaltă a continuat să consume alcool, s-a constatat că au avut o căsnicie nefericită, nemulțumirea venind din partea soțiilor.

Nu te grăbi să-ți faci provizii de bere, vin şi whisky pentru serile romantice, pentru că studiul s-a axat pe persoanele care au obiceiul de a bea o bere sau un singur pahar de vin împreună, seara, după o zi de muncă, nu pe alcoolici.

 

loading...

Comments are closed.