Social

Studiu: Bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vorba aia, cine nu are bunici să-și cumpere. Greu cu ei, dar mai greu fără ei. Iată încă un motiv să pui repede mâna pe telefon și să-ți chemi mama sau soacra să mai stea puțin cu ăla mic: Bunicii care au grijă de copii trăiesc mai mult! Așa împuști doi iepuri dintr-o dată: ai și tu un moment de respiro și le asiguri și părinților tăi o viață mai lungă, scrie fashionmoms.ro.

Nu e glumă, niște cercetători, nu britanici, nici americani, ci germani, au făcut un studiu pe 500 de persoane de peste 70 de ani. Așa au aflat că bunicii care își îngrijesc nepoții tind să trăiască mai mult decât seniorii care nu au grijă de alte persoane. Vorbim doar de ajutorul ocazional, pentru că altfel, custodia cu normă întreagă poate avea un efect negativ asupra sănătății în cazul bunicilor.

Jumătate dintre bunicii care se ocupau de nepoți încă mai trăiau zece ani după interviul inițial. În schimb, aproximativ jumătate dintre participanții care nu au ajutat pe alții au decedat în termen de cinci ani de la începerea studiului. Un alt studiu arată că persoanele care au copii trăiesc mai mult decât cele care nu au moștenitori.

loading...

Comments are closed.