Studiu: Covid-19 ar fi fost prezent în SUA înainte de raportarea primului caz în Wuhan

Covid-19 ar fi fost prezent în Statele Unite încă din decembrie 2019, înainte de raportarea primului caz de infectare în orașul chinez Wuhan, conform unui studiu efectuat de Centrul de Control și Prevenție a Bolilor din SUA și Crucea Roșie.

Astfel, cercetătorii au găsit dovezi că noul coronavirus era prezent în Statele Unite cu câteva săptămâni inainte de primul caz confirmat oficial, relatează Forbes.

Primul caz de Covid-19 din SUA a fost raportat oficial în data de 19 ianuarie.

În cadrul studiului au fost testate mostre de sânge luate în perioada decembrie 2019- ianuarie 2020. Sângele a fost testat pentru anticorpi Covid-19, care au fost despistați în mostrele prelevate în mai multe state americane.

Faptul că în sângele testat au fost descoperiți anticorpi sugerează o infecție cu Covid-19 anterioară. Virusul a fost depistat în sângele prelevat de la persoane din California, Oregon și Washington în luna decembrie.

De asemenea, cercetătorii au descoperit urme de Covid-19 în probe de sânge prelevate în ianuarie în statele Connecticut, Iowa, Massachusetts, Michigan, Rhode Island și Wisconsin.

Cercetătorii au semnalat însă că aceste rezultate sunt preliminare. Anticorpii depistați în sânge pot fi similari cu Covid-19, dar de fapt să aparțină unui alt coronavirus, care să provoace infecții ușoare și comune.

Sursa: Forbes

Total
0
Shares
Total
0
Share