Alte știri

Studiu: Miliarde de oameni vor trăi în zone insuportabil de calde peste 50 de ani. Care sunt acestea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 50 de ani, între 2-3,5 miliarde de persoane vor trăi în zone climatice în care se va înregistra o căldură insuportabilă, conform unui nou studiu.

Având în vedere că temperaturile medii cresc cu aproximativ 0,5 grade Celsius anual, miliarde de persoane vor ajunge să trăiască în zone cu temperaturi insuportabile în cazul în care nu au sisteme de aer condiționat, conform ecologistului Marten Scheffer de la Universitatea Wageningen, co-autor al studiului, publicat pe site-ul phys.org.

În ce condiții vor deveni temperaturile imposibil de suportat

Numărul persoanelor care vor ajunge să trăiască în astfel de medii depinde foarte mult de cât de mult vom reuși să reducem emisiile de carbon și care va fi rata de creștere a populației la nivel global.

În cel mai rău scenariu, în care emisiile de carbon vor crește în continuare și populația va crește – ipoteză considerată puțin probabilă de cercetători – aproximativ 3,5 miliarde de persoane vor ajunge să trăiască în zone extrem de calde.

Conform acelorași proiecții, cele 3,5 miliarde de persoane vor reprezenta aproximativ o treime din populația totală a globului în anul 2070.

Studiul subliniază faptul că și în scenarii mai puțin severe, două miliarde de persoane vor ajunge să trăiască în zone extrem de calde peste 50 de ani.

Care vor fi zonele cu temperaturi extreme

Cercetătorii au studiat, de asemenea, și evoluția temperaturilor în ultimele mii de ani, concluzia fiind că și în prezent oamenii s-au adaptat. Dar această adaptare va deveni din ce în ce mai dificilă.

În prezent, aproximativ 20 de milioane de persoane trăiesc în zone cu temperaturi medii anuale de peste 29 de grade Celsius.

În schimb, aceste zone reprezintă doar 1% din suprafața pământului și se situează în zonele deșertului Sahara
Peste 50 de ani, zonele insuportabil de calde vor reprezenta o mare parte din Africa, Asia, America de Sud și Australia.

loading...

Comments are closed.