STUDIU // Oamenii de știință germani au descoperit beneficiile somnului cu ferestrele închise

Cercetătorii de la Universitatea Johannes Gutenberg din Germania au descoperit că închiderea ferestrei pe timp de noapte contribuie la reducerea stresului, prevenind astfel creșterea colesterolului din sânge. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista Noise & Health.

Potrivit specialiștilor, închiderea ferestrei reduce nivelul zgomotului din camera în care doarme o persoană. S-a constatat că în timpul odihnei creierul este mult mai receptiv la zgomot decât în timpul stării de veghe. Stresul duce la producerea hormonilor, inclusiv a cortizolului, conform studiului. Pe termen lung, acest lucru poate duce la creșterea nivelului de colesterol și la hipertensiune arterială.

Cercetătorii au remarcat că stresul cauzat de zgomot poate fi explicat prin moștenirea de la strămoșii noștri. Oamenii percepeau zgomotul, în special în timpul nopții, ca pe un semnal de pericol. În acest sens, specialiștii germani au sfătuit să dormim cu ferestrele închise chiar și în timpul verii.

Anterior, medicul terapeut Maxim Novikov a vorbit despre beneficiile somnului în încăperi răcoroase. Potrivit medicului, pentru ca odihna să fie de calitate și eficientă, organismul are nevoie de răcire. Somnul devine cel mai profund atunci când temperatura pielii unei persoane scade sub 30 °C. Pentru aceasta, temperatura din camera de dormit ar trebui să fie între 16 și 19 °C, a subliniat medicul.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share