Un studiu amplu efectuat în Germania, de Panelul Socio-Economic (SOEP), arată că numeroși germani au găsit și o parte pozitivă a lockdown-ului impus de pandemia de coronavirus. Foarte mulți adulți dorm mai bine, arată cercetarea care relevă și aspecte negative ale ultimei perioade, informează Digi24.ro
La analiză au participat 6 500 de respondenți, intervievați anul trecut în perioada aprilie-iunie și, din nou, anul acesta în ianuarie.
Directorul SOEP, Stefan Liebig, atribuie acest lucru faptului că mulți angajați au scăpat de drumul obositor până la serviciu.
În schimb, nevoia implicării părinților în lecțiile pe care copiii școlari le fac acasă și lipsa contactelor sociale în afara membrilor apropiați ai familiei sunt percepute ca factori negativi în viața de familie.
Același studiu mai relevă că satisfacția de ansamblu asupra vieții de zi cu zi s-a diminuat oarecum în al doilea val al pandemiei COVID-19 comparativ cu primul.
Privind în perspectivă, cercetătorii SOEP și profesorii Universității Bielefeld care au evaluat cercetarea cred că efectele asupra tinerilor sunt cele mai îngrijorătoare pe termen lung.
Copiii din acele familii care nu reușesc să le ofere suficient sprijin educațional ar putea avea de suferit, remarcă Stefan Liebig.
Citește și: O nouă specie de muşte descoperită în Kosovo a fost numită după coronavirus