Studiu Revolut: 87% dintre transferurile făcute de clienții moldoveni în 2023 au fost instant

Revolut, fintech-ul global cu peste 35 de milioane de clienți la nivel global, a ajutat în 2023 sute de mii de utilizatori din Republica Moldova să trimită și să primească instant bani de la familii și de la cei apropiați, într-un mod sigur și la prețuri accesibile. Datele interne ale Revolut arată că, mai ales în perioadele de sărbătoare sau în momentele speciale de peste an, clienții apelează la fintech pentru a trimite sau primi bani, uneori sub formă de cadou.

Revolut Lite este una dintre modalitățile de a trimite bani instant, care ajută clienții ca „darurile” financiare să ajungă mai repede la destinație. La nivelul întregului an 2023, săptămânile în care s-au înregistrate cele mai mari sume totale transferate cu Revolut Lite, din și către Republica Moldova, au fost primele trei săptămâni din decembrie. De asemenea, în decembrie 2023, luna cadourilor, 87% dintre transferurile realizate de clienții din Moldova cu Revolut Lite s-au realizat instant, iar 13% în mai puțin de o oră.

Februarie, cunoscută și ca luna iubirii, pentru cele două sărbători, Ziua Sf. Valentin și Dragobete, este de asemenea una dintre perioadele când se intensifică transferurile de bani. Unii utilizatori preferă să sărbătorească astfel de momente oferind cadouri, alții preferă să ofere daruri în bani.

„Le mulțumim clienților din Republica Moldova pentru interesul arătat Revolut Lite și suntem siguri că produsul va continua să fie adoptat de și mai mulți utilizatori. Cu ajutorul Revolut Lite, clienții noștri au trimis și primit peste 75 de milioane de lei moldovenești. De asemenea, ulterior lansării din iunie 2023, am văzut cum numărul tranzacțiilor a continuat să crească, arătând o rată ridicată a adopției aplicației în rândul clienților de pe plan local”, a declarat Anthony Wood, Directorul departamentului Operațiuni Revolut Lite.

Datele interne ale Revolut, analizate în formă agregată și anonimizată, arată că anul trecut au fost utilizate trei coridoare principale pentru a trimite fonduri în Republica Moldova, cu Revolut: Marea Britanie (15%), Germania (14%), România (13%). Următoarele două țări de unde s-au trimis bani au fost Franța și Irlanda, fiecare cu câte 5% din sumele totale expediate în țară. Suma totală a fondurilor trimise cu Revolut în Moldova a fost de peste 52 de milioane de lei moldovenești.

Revolut a lansat în iunie 2023 versiunea sa adaptată, Revolut Lite, în Republica Moldova, aceasta devenind după șase luni de la lansare cea mai descărcată aplicație financiară din piața locală. Pentru sute de mii de consumatori moldoveni, trimiterea și primirea de bani de la familii și apropiați este acum mai ușor de realizat. Transferurile de bani cu Revolut între utilizatorii aplicației sunt sigure, rapide și au costuri mici, poziționând aplicația financiară printre instrumentele preferate de a trimite sau primi fonduri către sau din 44 de țări de pe patru continente.

Cu Revolut, trimiterea de bani la nivel internațional este mai ușoară și de asemenea convenabilă, transferurile de bani între clienții Revolut fiind întotdeauna transparente pentru clienți. Indiferent dacă efectuează un transfer bancar tradițional, trimit bani pe un card sau folosesc propriul sistem de plăți p2p (peer-to-peer) al aplicației între utilizatorii Revolut, clienții au vizibilitate deplină în orice moment asupra stării transferurilor (putând să vadă când sosesc banii la banca sau pe cardul destinatarului), taxele și costurile asociate tranzacției, aducând mai multă siguranță și încredere unui proces adesea lung și obositor. De asemenea, pentru trimiterea de bani către conturi non-Revolut se aplică taxe competitive.

Lansată în Marea Britanie în 2015, aplicația financiară Revolut a oferit inițial transfer și schimb de bani. Astăzi, peste 35 de milioane dintre clienții săi de retail din întreaga lume folosesc zeci de produse inovatoare Revolut, inclusiv transferuri peer-to-peer, schimb valutar și investiții.

Revolut este un fintech global care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 35 de milioane de clienți din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 500 de milioane de tranzacții pe lună. Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share