Alte știri

Studiu: Tot mai multe localuri respectă legea privind controlul tutunului

Pinterest LinkedIn Tumblr

97% din localurile supuse unei evaluări repetate de către Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (PAS), la capitolul respectării Legii privind controlul tutunului, au afișat la intrare, în cel mai vizibil loc, semnul de interzicere a fumatului. În 91% din localurile monitorizate nu se fuma în momentul verificărilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ghenadie Țurcanu, coordonator de programe la Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate, a declarat într-o conferință de presă la IPN că gradul de respectare a legislației, la un an de la adoptare, este favorabil, însă este nevoie de o monitorizare mai strictă a celor care încalcă legea.

În cadrul evaluării au fost vizitate 326 de restaurante, cafenele și baruri, 72 de instituții medicale și 70 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău, municipiul Bălți și orașul Cahul.

Încălcarea legii s-a constatat în 9% din localurile de alimentație publică sau 30 la număr. În 17 localuri (57%) se fuma doar narginlea, în 9  (30%) se fuma atât narghilea, cât și țigarete, iar în altele patru localuri (13%) se fuma doar țigarete.

loading...

Comments are closed.