Alte știri

STUDIU THE LANCET // Tulpina britanică nu provoacă o formă de Covid-19 atât de gravă cum se credea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tulpina foarte contagioasă de coronavirus identificată mai întâi în Marea Britanie nu provoacă o boală mai gravă pacienților internați cu COVID-19, potrivit unui nou studiu publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet Infectious Diseases, informează Radio Chișinău

Varianta, cunoscută drept B.1.1.7, a fost descoperită spre în ultima parte a anului trecut în Regatul Unit și a devenit predominantă în foarte multe țări, notează sursa citată.

Studiul a analizat un grup de 496 pacienți cu Covid-19 internați în spitale britanice în noiembrie și decembrie anul trecut, comparând evoluția pacienților infectați cu B.1.1.7 și alte tulpini de Sras-Cov-2.

”Datele noastre, ținând cont de contextul și limitările unui studiu în lumea reală, oferă asigurări că gravitatea pacienților spitalizați cu B.1.1.7 nu este considerabil diferită de a celorlalți”, spun cercetătorii.

Un alt studiu din publicația The Lancet a arătat că vaccinurile probabil că sunt eficiente contra variantei britanice, nefiind observată o creștere a ratei reinfectărilor în comparație cu celelalte tulpini.

Citește și: Japonia va deversa în mare peste un milion de tone de apă de la centrala nucleară Fukushima

loading...

Comments are closed.