Alte știri

SUA a donat un lot de echipament pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 3 decembrie, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonia oficială de donare din partea SUA a unui lot de echipament necesar pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID -19.

La eveniment  au participat oficiali din cadrul Biroului de Cooperare Militară al Ambasadei SUA, conducerea MAI, reprezentată de Secretarul de Stat Mariana Grama, și șeful IGSU, general – maior Mihail Harabagiu.

În discursurile lor oficialii au vorbit despre importanța conlucrării statelor în reducerea riscului de infectare cu COVID -19, dar și necesitatea utilizării unui echipament performant pentru intervenția în lupta cu pandemia și salvarea vieților omenești.

Grație eforturilor depuse de Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA, serviciul SMURD din Republica Moldova beneficiază de un lot de echipament performant, care va fi utilizat de medicii și paramedicii care acordă asistență calificată, dar și transportă pacienți infectați cu COVID către unitățile medicale.

Potrivit IGSU lotul donat de SUA conține ventilatoare de urgență, saltele de imobilizare, sisteme de izolare și transport a persoanelor infectate, rezervoare medicale de oxigen, termometre digitale și alte produse necesare în valoare de 62 de mii dolari americani.

În lupta cu pandemia Inspectoratul General pentru Situați de Urgență a acordat asistență calificată oamenilor infectați cu virusul COVID prin intermediul serviciului SMURD din nordul și sudul țării, iar mai mulți angajați au muncit în spitale pentru susținerea sistemului medical.

Lotul nou de echipament va facilita intervențiile și misiunile în care în continuare vor fi antrenați angajații Inspectoratului. Conform IGSU colaborarea instituției  cu Biroul de Cooperare Militară al Ambasadei SUA are loc de peste 20 de ani. Datorită programelor și proiectelor finanțate de SUA a fost posibilă construcția, dar și reconstrucția mai multor remize de salvatori și pompieri în toată țara.

Citește și: Ofițerii INSP au desfășurat o acțiune de amploare la intrare în municipiul Chișinău, pentru depistarea conducătorilor auto care au încălcat

loading...

Comments are closed.