Alte știri

SUA au ajuns la 11 milioane de cazuri de COVID. Ultimul milion, înregistrat în mai puțin de o săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite au depăşit 11 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins. Este cel mai mare număr de cazuri înregistrat de o țară, iar un alt record negativ vine din faptul că în mai puțin de o săptămână s-au îmbolnăvit de Covid aproape un milion de oameni.

SUA depăşise pragul de 10 milioane de îmbolnăviri cu şase zile în urmă, scrie Reuters. De la debutul pandemiei și până în prezent, în Statele Unite s-au înregistrat peste 246.000 de decese din cauza noului coronavirus. Țara are o populaţie de aproximativ 330 de milioane de oameni.

Michigan și Washington sunt ultimele state americane care au adoptat măsuri stricte pentru a încerca să limiteze răspândirea Covid-19. Liceele și colegiile vor fi închise, urmând ca elevii să studieze exclusiv online, iar restaurantele nu mai pot funcționa nici la exterior în Michigan. În statul Washington, sălile de sport, cinematografele, teatrele și muzeele se vor închide.

Cazurile Covid au depășit acum 11 milioane în SUA, cu un val de pacienți internați în spitalele din toată țara. În medie, peste 1.000 de persoane pe zi mor din cauza virusului SARS-CoV-2, iar numărul total al deceselor se apropie de 250.000.

Administrația Trump a comunicat la finalul săptămânii trecute faptul că speră să distribuie 20 de milioane de doze de vaccin începând din decembrie, deși vaccinurile nu au primit încă aprobarea oficială.

SUA se confruntă cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus și rămâne țara cu cel mai mare număr de decese înregistrate într-o singură zi, peste 1.5oo de morţi, urmată de Franţa, cu aproape 1.000.

Statele Unite au înregistrat cea mai mare rată a deceselor și în total, cu 244.364 de morţi la 10.745.524 de cazuri confirmate, potrivit unui bilanţ realizat de Johns Hopkins. Cel puţin 4.095.146 de persoane au fost declarate vindecate.

După SUA ţara cea mai afectată ca număr al deceselor este Brazilia, urmată de India și Mexic.

Sursa: DIGI24

Citește și: SUA ar putea intra în lockdown patru-șase săptămâni. Michael Osterholm, consilierul lui Biden: Urmează iadul Covid

loading...

Comments are closed.