SUA au impus sancțiuni împotriva a 42 de companii chineze pentru furnizarea de microcipuri către Rusia

Guvernul american a impus sancțiuni împotriva a 42 de companii din China care furnizau microcipuri industriei de apărare ruse, conform agenției Reuters, citând Ministerul Comerțului din SUA.

Autoritățile americane precizează că este vorba despre furnizări de microelectronice de “origine americană” pe care Rusia le utilizează în sistemele de ghidare a rachetelor și dronelor folosite pentru atacuri asupra țintelor civile din Ucraina.

Sancțiunile au fost impuse și împotriva altor șapte companii din Finlanda, Germania, India, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie.

“Extinderea listei cu sancțiuni trimite un semnal clar: dacă furnizați tehnologii americane sectorului de apărare rusesc, vom afla și vom lua măsuri”, a declarat Matthew S. Axelrod, adjunct al ministrului Comerțului din SUA, citat de Reuters.

În trecut, jurnaliștii ucraineni și occidentali au raportat în mai multe rânduri că în rachetele și dronele rusești folosite de armata Federației Ruse în atacurile asupra Ucrainei se utilizează microelectronice americane și componente produse în alte țări occidentale.

Total
0
Shares
Total
0
Share