Alte știri

SUA au stopat finanțarea oferită Armatei Naționale. Anatol Șalaru îl acuză pe Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

SUA au stopat finanțarea oferită Armatei Naționale în cadrul unui program extern. Valoarea acestuia este de 12,7 milioane de dolari anual, iar banii erau prevăzuți pentru modernizarea armatei. S-a întâmplat după ce militarii moldoveni nu au participat în cadrul unor aplicații regionale, deoarece nu au avut permisiunea şefului statului, Igor Dodon.

Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru, care a scris pe rețelele de socializare că îl va ataca în instanţă pe Igor Dodon. Potrivit lui Șalaru, acțiunile șefului statului subminează sistemul de apărare națională.

De sistarea finanțării din partea SUA, politicianul l-a criticat şi pe viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon spune că va autoriza participarea militarilor în afara țării abia după ce va fi numit un nou ministru al Apărării.

Reprezentanții Ambasadei SUA în Moldova au refuzat să comenteze subiectul, iar cei de la Ministerul Apărării au spus că vor veni cu o reacție mia târziu.

loading...

Comments are closed.